Zagreb, 05. prosinca 2019.

Ministar vanjskih i europskih poslova Grlić Radman primio u posjet glavnog tajnika britanskog ministarstva vanjskih poslova i šefa diplomatske službe McDonalda

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, u posjet glavnog tajnika britanskog ministarstva vanjskih poslova i šefa diplomatske službe Simona McDonalda.

Sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske te je izražena želja za njihovim daljnjim jačanjem.

Tijekom sastanka sugovornici su se osvrnuli na aktualne europske teme, s naglaskom na Brexit. Glavni tajnik McDonald izvijestio je ministra o razvoju situacije po tom pitanju u Ujedinjenoj Kraljevini i očekivanjima nakon predstojećih parlamentarnih izbora. Ministar Grlić Radman je izvijestio ukratko o pripremama za predsjedanje Vijećem Europske unije. Istaknuta je i važnost hrvatskog predsjedanja za pregovore o budućim odnosima EU-a i Ujedinjene Kraljevine. Obje strane izrazile su nadu u buduće bliske odnose EU-a i Ujedinjene Kraljevine.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana